Citeste

Cafeaua Verde ajuta la Slabire Dr Oz

Dieta Dukan explicata

By on February 24, 2013
dieta-dukan-explicata

Plan de slabire bazat pe un continut bogat de proteine, carbohidrati si grasimi scazute, dieta Dukan este impartita in patru etape succesive: de atac, de croaziera, de consolidare si de stabilizare.

Dr Dukan este de parere ca dieta are o valoare educationala puternica si ca le demonstreaza oamenilor importanta fiecarei categorii de alimente, in functie de ordinea in care sunt integrate in dieta.

Cum functioneaza dieta Dukan

Eficienta dietei de slabit se bazeaza pe valoarea nutritionala ale alimentelor bogate in proteine si modalitatea in care interactioneaza copul cu proteinele.

Dintre cele trei grupuri principale de alimente (carbohidrati, proteine si grasimi), proteinele sunt cele mai greu de digerat de catre corp, poate dura pana la trei ore pentru a le dezmembra si asimila. Acest proces arde cu 30 % mai multe calorii decat au fost ingerate original, comparativ cu 12 % pentru grasimi si 7 % pentru carbohidrati. Mai simplu spus, consumul de calorii va creste doar prin faptul ca mananci alimente pline de proteine. In plus, alimentele bogate in proteine tind sa aiba mai putine calorii decat aceeasi cantitate de carbohidrati sau grasimi.

Proteinele nu ajuta doar la cresterea consumului caloric, dar tinde si sa reduca aportul caloric pentru ca alimentele cu proteine lasa senzatia de satietate pentru mai mult timp din cauza ratei digestive scazute.

Pe langa datele stiintifice, dieta Dukan este compusa din alte caracteristici care o fac atractiva pentru utilizatori. In primul rand, cei care tin dieta dukan pot manca oricat doresc din alimentele dorite (nu trebuie cantarite, nu se numara caloriile). Dieta Dukan promite o pierdere in greutate rapida la inceput, urmata de o slabire stabila si continua, lucru pe care il vor toti cei care tin dieta.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *